Blog Lies (21-03-24)

Een loopbaanprofessional is gewoon een mens met loopbaanvragen

 

En opeens zat ik met mijzelf in een loopbaantraject, met keuzes, onzekerheden en vragen die ik niet alleen kon beantwoorden. Een loopbaanprofessional is ook een mens. En dus heb ik mij laten coachen bij vooral het loslaten van het oude. Het oude was met een fijne groep freelancers, heel hard werken aan het begeleiden van mensen bij het veroveren van nieuw werk.

Een eigen kantoor, en naast het werk met cliënten altijd bezig met de toekomst.

Ik heb, tijdens de coronatijd die samenviel met mijn 65e/66e verjaardag, stappen gezet om te onderzoeken wat ik nu zelf met mijn werk wil, in deze fase van mijn leven. Bij mij werkt het meestal goed dat ik vooral ga ervaren.

Vervolgens wervelde dit alle kanten op: vrijwilligerswerk als barista (natuurlijk in opleiding), leren zingen, leren bridgen, een leesclub met klassiekers, en heel veel voor anderen doen.

Ik leerde in die tijd dat werken voor mij belangrijk is en zin geeft aan mijn bestaan. Werk is voor mij de enige plek waar ik “aanga”, waar ik anders word uitgedaagd. Op een manier die voor mij zin geeft aan mijn bestaan.

Dus wel werk maar ook anders georganiseerd, met andere accenten en andere samenwerkingen.

Ik werk minder, maar de intensiteit van het werken met mijn cliënten wordt intenser, nog meer op maat, nog meer beschikbaarheid van mij en nog meer. En ik heb nu veel meer dan eerder een mix van werken en vrije tijd. Het loopt door elkaar heen, als ik vrij ben heb ik toch veel contact met mijn cliënten. Ik voel het absoluut niet als een inbreuk op mijn vrije tijd.

Wat is voor mij nu het pakket geworden waar ik mijn talenten helemaal kwijt kan? 

Coachen bij disfunctioneren. Onderzoeken met de manager of iemand op sterkte kan komen in de functie en tot tevredenheid met toegevoegde waarde kan blijven werken.  

Loopbaanvragen met een accent op Jobmarketing/nieuw werk veroveren. CV-sessies mits mensen een goede focus hebben op nieuw werk. 

Werkfitplekken blijven zoeken voor mensen die verder mogen kijken dan hun huidige baan en worden doorbetaald door de huidige werkgever

Af en toe een re-integratie/2e spoor traject.

En natuurlijk werk ik nog graag samen met al die fijne en competente vakcollega’s!

Lies Pol

 

portet Lies (1).jpeg