De inclusieve arbeidsmarkt

Podcast de Werkprofessor | BNR

In deze podcast met Wendy van Ierschot krijg je recente wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag geserveerd. Direct toepasbaar op je werk of in je bedrijf!

Deze aflevering gaat over de inclusieve arbeidsmarkt. Aan het woord is lector Paul van der Aa van de Hogeschool Rotterdam.

Je bent op zoek naar personeel, je vacature blijft openstaan, je krijgt nul reacties. Aan de andere kant zijn er 1 miljoen mensen in Nederland die langs de kant staan. Terwijl we tegelijkertijd de laagste werkloosheidscijfers hebben, dat zijn alleen de mensen die bij het UWV ingeschreven staan. Wat gaat hier mis? Paul van der Aa, lector Inclusieve Arbeid aan de Hogeschool Rotterdam doet al 25 jaar onderzoek naar hoe we de arbeidsmarkt toegankelijker kunnen maken voor mensen met een kwetsbare positie.

Paul van der Aa is sinds 2015 als lector verbonden aan Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Talentontwikkeling. Naast de aansturing van het onderzoeksprogramma van het lectoraat, coördineert hij de onderzoekslijn Inclusie van het kenniscentrum en is lid van de promotievoucher commissie van Hogeschool Rotterdam. Hij is lid van de Kenniswerkplaats Stedelijke Arbeidsmarkt. Tevens maakt hij deel uit van het kernteam van het landelijke lectorenplatform Breed Platform Arbeid.

 De Werkpodcast

Luister de podcast